تبلیغات
مطالب اینترنتی - مطالب اردیبهشت 1397

سوسیس و کالباس را کم مصرف کنید

سه شنبه 11 اردیبهشت 1397 02:00 ب.ظ   نویسنده : نویسنده      



سوسیس و کالباس را کم مصرف کنید

خبرگزاری آریا – شاید تاکنون بارها شنیده باشید باید در مصرف فرآورده‌های گوشتی بویژه انواع عمل‌آوری شده، احتیاط کنید.
به گزارش جام جم، شکی نیست بسیاری از فرآورده‌های گوشتی حاوی ترکیبات خطرناکی هستند که معمولاً در خود گوشت خام وجود ندارند؛ اما در حین فرآوری آنها بویژه در دمای بالا تشکیل می‌شوند.
فرآورده‌های گوشتی عمل آوری شده شامل انواعی از محصولات هستند که با روش‌هایی از قبیل نمک زدن، دود دادن، خشک کردن، تخمیر یا کنسرو کردن تهیه می‌شوند.
برخی از انواع آنها عبارتند از سوسیس‌ها، هات داگ‌ها، سالامی، گوشت‌های نمک زده، گوشت‌های دودی شده، گوشت‌های خشک شده و انواع کنسرو شده.
دقت داشته باشید گوشت منجمد و گوشت‌هایی که با فرآیند مکانیکی برش خورده‌اند، عمل آوری شده محسوب نمی‌شوند.
در ادامه به برخی نکات که لازم است در مورد این محصولات بدانید، اشاره می‌کنیم تا از این به بعد با احتیاط بیشتری به مصرف این گروه از مواد غذایی بپردازید.
ارتباط گوشت‌های عمل آوری شده با سبک زندگی ناسالم
این فرآورده‌ها اغلب با اثرات مخرب بر سلامت همراه هستند. بسیاری از افراد سالم یکی از رموز سلامت خود را استفاده نکردن از این محصولات می‌دانند.
مصرف این غذاها در افرادی رواج دارد که عادت‌ها یا سبک زندگی ناسالم دارند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد کشیدن سیگار در افرادی که گوشت‌های عمل آوری شده مصرف می‌کنند بیشتر است. حال آن که مصرف میوه و سبزی بشدت
در آنها پایین است.
ارتباط گوشت‌های عمل آوری شده با بیماری‌های مزمن
مصرف فرآورده‌های گوشتی عمل‌آوری شده خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن را افزایش می‌دهد که از آن جمله می‌توان به فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و انواع مختلفی از سرطان‌ها از قبیل معده، روده و ریه اشاره کرد.
در حقیقت مطالعات نشان می‌دهد افرادی که این قبیل مواد غذایی را مصرف می‌کنند، زمینه لازم را برای ابتلا به این بیماری‌ها را دارند اما این جمله صحیح نیست که فرآورده‌های گوشتی عمل‌آوری شده سبب ابتلأ به این بیماری‌ها می‌شوند.
در واقع فرآورده‌های گوشتی حاوی ترکیبات شیمی مضری هستند که خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن از قبیل سرطان را افزایش می‌دهد که برخی از آنها در ادامه به طور مختصر معرفی می‌شوند:
نیتریت، نیتروز و نیتروزآمین
نیتریت و نیترات در فرآورده‌های گوشتی به دو دلیل استفاده می‌شوند.
ـ این ترکیبات نگهدارنده بوده و مدت زمان ماندگاری این محصولات را با غلبه بر رشد میکروب‌های عامل فساد یا بیماری‌زا افزایش می‌دهند.
ـ نیترات یا نیتریت با ترکیب رنگدانه‌های گوشت (میوگلوبین) سبب تشکیل رنگ پایدار و مطلوب در فرآورده‌های گوشتی می‌شو‌د (مثل رنگ صورتی ویژه سوسیس یا کالباس)، پس بیشتر تولیدکنندگان از این دو ترکیب به‌عنوان جزیی از فرمولاسیون خود استفاده می‌کنند.
ان ـ نیتروزآمین‌ها از واکنش بین آمین‌های موجود در این ترکیبات با پپتیدها یا پروتئین‌ها تشکیل می‌شوند. این ترکیبات در بیشتر فرآورده‌های گوشتی عمل‌آوری شده حاوی نیتریت یا نیترات و نیز غذاهایی که به طور مستقیم دوددهی یا کباب شده‌اند، یافت می‌شود.
بیشترین میزان نیتروزآمین در سوسیس، گوشت‌های دودی و بیکن گزارش شده است. احتمال تشکیل نیتروزآمین در غذاهای حاوی پروتئین که در معرض منابع نیتروژن قرار گرفته‌اند بسیار بالاست. نیتروزآمین‌ها به عنوان عوامل سرطان‌زا شناخته شده است. حضور آنها در فرآورده‌های گوشتی عمل‌آوری شده دلیل اصلی اثرات نامطلوب این فرآورده‌ها بر سلامت نسبت به گوشت خام و غیرفرآوری شده است.
هیدروکربن‌های آروماتیک پلی‌سیکلیک
دوددهی از روش‌های قدیمی نگهداری مواد غذایی است که احتمال تشکیل گروهی‌از ترکیبات به نام هیدروکربن‌های آروماتیک را افزایش می‌دهد.
این ترکیبات از دود به سطح فرآورده‌های گوشتی و حتی گوشت‌های کبابی روی آتش منتقل می‌شود. بسیاری از مطالعات انجام شده روی حیوانات آزمایشگاهی سرطان‌زا بودن این ترکیبات را تائید کرده‌اند.
آمین‌های هیدروسیکلیک
این گروه از ترکیبات در ماهی و گوشت که در دماهای بالا پخته می‌شوند، به وجود می‌آید؛ به‌عنوان مثال طی سرخ کردن یا گریل کردن.
برخی مطالعات انسانی انجام شده حاکی از ارتباط بین مصرف غذاهای حاوی این ترکیبات با بروز سرطان پروستات، سینه و کولون است.
سطح این ترکیبات را می‌توان با استفاده از روش‌های پخت ملایم از قبیل بخارپز کردن کاهش داد. از خوردن بخش‌های سیاه شده گوشت‌های کبابی بشدت خودداری کنید.
نمک طعام (کلرید سدیم)
فرآورده‌های گوشتی عمل‌آوری شده حاوی مقادیر بالایی نمک است. این نمک، هم به عنوان نگهدارنده و هم برای بهبود طعم به فرآورده افزوده می‌شود.
مصرف مقادیر بالای نمک در ابتلا به فشارخون و بیماری‌های قلبی ـ عروقی نقش مهمی ایفا می‌کند. ابتلا به سرطان معده نیز یکی دیگر از عوارض مصرف غذاهای پر نمک است. مصرف نمک شرایط رشد هلیکوباکتر پیلوری را فراهم می‌کند که از عوامل مهم ابتلا به زخم معده و سرطان است.
پیام آخر
بسیاری از ترکیباتی که در بالا به آنها اشاره شد، در گوشت تازه وجود ندارد. از طرفی بسیاری از ما نمی‌توانیم از طعم خوشمزه فرآورده‌های گوشتی صرف نظر کنیم.
مصرف این غذاها با فواصل طولانی بلامانع است، اما اجازه ندهید گوشت‌های عمل‌آوری شده در رژیم غذایی شما غالب شوند و از مصرف روزانه آنها بپرهیزید.
سعی کنید هر روز مصرف غذاهای فرآوری شده را در رژیم غذایی خود محدود و به جای آنها غذاهای تازه را جایگزین کنید.
مصرف روزانه صد گرم گوشت قرمز یا 50گرم فرآورده‌های گوشتی عمل‌آوری شده (انواع سوسیس، کالباس، همبرگر و غیره) احتمال بروز سرطان را به ترتیب 29 و 21 درصد افزایش می‌دهند.
به همین دلیل مرکز جهانی تحقیقات سرطان تاکید بر محدود کردن مصرف گوشت قرمز و فرآورده‌های گوشتی دارد.



لینک منبع

مطلب سوسیس و کالباس را کم مصرف کنید در سایت مفیدستان.


آخرین ویرایش: - -
دیدگاه ها ()

سخنرانی ظریف در مجمع عمومی سازمان ملل

چهارشنبه 5 اردیبهشت 1397 06:00 ق.ظ   نویسنده : نویسنده      



خبرگزاری مهر: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در اجلاس عالی رتبه صلح در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کرد.

وی در این سخنرانی گفت: حفظ صلح و امنیت بین المللی و مقابله با تهدیدات پیش روی صلح، هدف اصلی این سازمان است؛ بنابراین تمرکزی تازه بر مسایلی همچون حفظ و ایجاد صلحی پایدار لازم است. این موضوع به ویژه در منطقه ما که با تنش های موجود بیشترین خسارت ها را از درگیری های طولانی متحمل شده است، اهمیت مضاعفی دارد.

وزیر خارجه ادامه داد: پیشگیری از جنگ نیازمند تمرکز بر علل و ریشه های ایجاد آن، از جمله عواملی چون اشغالگری، مداخلات خارجی و افراط گرایی است.

ظریف افزود: گسترش توهمات هژمونیک و تلاش برای دستیابی به امنیت به هزینه دیگران از طریق انحصار و ایجاد بلوک، موجب تشدید گسترش تنش و درگیری گردیده و مسابقه تسلیحاتی مخربی را ایجاد کرده است.

وی تصریح کرد: بسیار حائز اهمیت است که برای اتخاذ یک رویکرد جدید بر مبنای ایجاد “منطقه ای قوی” تلاش نماییم، به جای این که تلاش کنیم که قویترین در منطقه باشیم. می بایست به جای ایجاد بلوک امنیتی، به ایجاد شبکه های امنیتی بپردازیم که از طریق آن منافع همه اعضا تامین شود و همه در این رویکرد برنده خواهند بود.

وزیر خارجه با بیان اینکه در دنیای به هم پیوسته کنونی، امنیت هیچ کشوری به هزینه دیگران تضمین نخواهد شد، افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است رویکرد کنونی برخی کشورها مبتنی بر بازی با حاصل جمع صفر که مستلزم تلاش برای دستیابی هژمونی و انحصار و محروم سازی در منطقه خاورمیانه طی چهار دهه گذشته بوده، عامل اصلی جنگ های مستقیم و غیر مستقیم مخربی بوده است و این رویکرد باید تغییر یابد.

ظریف تصریح کرد: از همه کشورها می خواهیم به تلاش های ما برای پیشبرد این اهداف که شامل ایجاد منطقه ای قوی و همچنین امنیت شبکه ای یکپارچه است بپیوندند.

وی خاطرنشان کرد: این تغییر رویکرد نیازمند پذیرش و احترام به اصولی مشترک همراه با اقداماتی چون اعتماد سازی می باشد و برای پیشبرد این هدف جمهوری اسلامی ایران راه اندازی یک مجمع گفتگوی منطقه ای در خلیج فارس را به منظور غلبه بر چالش های پیش رو و ایجاد صلح پایدار در منطقه پیشنهاد می کند.

وزیر خارجه ادامه داد: ما از کشورهای همسایه در این راه آبی استراتژیک که جنگ های بسیاری را شاهد بوده است دعوت می کنیم برای حل این چالش ها به ما بپیوندند.

ظریف افزود: از سازمان ملل انتظار داریم در مراحل اجرای این فرایند که ترتیبات آن حدود ۳۰ سال پیش در پاراگراف ۸ قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت در نظر گرفته شده، ولی هیچ گاه اجرایی نشده است، با ما همکاری کند.



لینک منبع

مطلب سخنرانی ظریف در مجمع عمومی سازمان ملل در سایت مفیدستان.


آخرین ویرایش: - -
دیدگاه ها ()

درباره وبلاگ


نویسندگان

  • نویسنده (38)